Játszóház

Játszócsoport (1 éves kortól)

A Játszócsoport alapvető feladata, hogy biztonságos, az 1-3 éves gyermekek igényeihez igazított környezetben támogassuk és erősítsük a szülő-gyermek kapcsolatot. Ennek elérése érdekében szakképzett kollégáink gyakorlati tanácsokkal, módszerekkel segítik a szülőket, hogy szülői kompetenciájukban erősödjenek, ezáltal harmonikusabbá váljon kapcsolatuk gyermekükkel. A játszóházban a szülő és a gyermek együtt van jelen, együtt játszanak, a szülő látja el gyermeke gondozási feladatait. A jelen lévő szakember példamutatással, szaktudásával, segítő attitűdjével nyújt támaszt a család számára. Igyekszik bevonni a gyermeket a közös tevékenységekbe, feladata, hogy biztosítsa a gyermekek megfelelő fejlődésének kritériumait, a szabad játékot, és támogassa a megfelelő szocializáció alakulását.

A Játszócsoport kiemelt feladata a játéktevékenység által a gyermekek tapasztalatokhoz juttatása, így a spontán tanulás élményének megteremtése. Játékkezdeményezéseinket a gyermekek szükségleteinek és igényeinek megfelelően szervezzük. Természetesen a játéktevékenységen keresztül történik az egyéni készségek, képességek fejlesztése, a szocializáció elősegítése.

A játszócsoportban 8 gyermek fogadására van lehetőség. A foglalkozások igény szerint integráló csoportban valósulnak meg, tehát sajátos nevelési igényű / korai fejlesztésre, ellátásra jogosult gyermeket is fogadunk maximum 2 fő létszámban. Amennyiben a csoportba SNI gyermek is jelentkezik, a csoport létszámának számításakor 2 főnek számít és ebben az esetben gyógypedagógus kolléga is bekapcsolódik a csoport mindennapi tevékenységébe.

Miért válassz játszócsoportot?

•             Mert a bölcsődei ellátásnál rugalmasabb!

•             Mi figyelembe vesszük az egyéni igényeiteket, így Ti állíthatjátok össze, mely napokon szeretnétek hozzánk jönni!

•             Akár heti 1 délelőtt is!

•             Kiváló lehetőség gyermeked közösséghez való szoktatásának megkezdéséhez!

•             Szülő és a gyermek kapcsolatára épül, ennek erősítése, támogatása elsődleges feladatunk!

•             Tematikus mozgásos és érzékelésfejlesztő foglalkozásaink hozzájárulnak a gyermekek megfelelő fejlődéséhez.

•             Garantált kiscsoportos létszám (max. 8 fő)!

•             A játékon túl kérdéseiteket feltehetitek a Fejlesztő Központ szakembereinek gyermeknevelés, oktatás, fejlesztés témában. Készségesen állunk rendelkezésetekre!

 Ami Rátok vár:

•             egy hívogató, gyerekeknek készült csoportszoba

•             sok-sok játék és fejlesztő eszköz

•             tervezett mozgásos és érzékelősfejlesztő játékok az erre a célra kialakított tornaszobában

•             kreatív tevékenységek, maszatolás, gyurmázás minden mennyiségben

•             mesés-bábos foglalkozás, zene, ének, tánc.

Klasszikus játszóház (4 éves kortól)

Játszóházi szolgáltatásunk a családok számára nyújt minőségi szabadidő-eltöltési lehetőséget. Az itt töltött idő alatt biztonságos, tiszta és jól felszerelt környezetben van lehetősége a szülő-gyermek párosnak társas kapcsolatok kialakítására, a személyiség kibontakoztatására, a szocializáció elősegítésére, a készségek-képességek fejlesztésére, mégpedig kifejezetten korosztály-specifikus és fejlesztő játékok segítségével. A családi kapcsolatok harmonizálása, a szülő és a gyermek közötti kapcsolat erősítése, valamint az önfeledt játék feltételeinek biztosítása és támogatása kiemelt feladatunk.

Születésnapi programok szervezése

Játszóházunkban – hétvégente, igény szerint – várjuk a szülői kísérettel érkező születésnapozni vágyó gyermekcsoportokat. A 2,5 órára igénybevehető foglalkoztató helyiség igényesen kialakított, biztonságosan felszerelt környezetben kínálja a szabad játék lehetőségét az ünnepeltnek és vendégeinek. Emellett lehetőség van egy kb. félórás, szakember által vezetett kézműves foglalkozás beillesztésére is a programba, ami az ünnepelt és vendégei életkorához és érdeklődéséhez igazodik.